Aan tafel met Wethouder, beleidsadviseur en Hoofd Markten

Woensdagochtend 22 september 2021 zaten Kathy Moesker (marktkamervertegenwoordiger Antiek), Jan Overduin (marktkamervertegenwoordiger Boeken) en Irma Nadal (promotie en communicatie) op het stadhuis aan tafel met Hilbert Bredemeijer (Wethouder Buitenruimte), Giel Kok (beleidsadviseur Buitenruimte) en Jantine Hamelink (Hoofd Markten) om aan de hand van een vooraf ingediende SWOT-analyse van de Haagse Antiek- en Boekenmarkt verbeterpunten te bespreken met als eerste prioriteit de verbetering van de communicatie op alle fronten, waardoor onrust en misverstanden voorkomen kunnen worden. De SWOT-analyse is zo goed ontvangen, dat Hilbert Bredemeijer aan het Hoofd Markten heeft gevraagd vervolggesprekken te organiseren. De uitnodiging voor het eerste vervolggesprek hebben we inmiddels ontvangen. We vonden het alle drie een goed, zinvol en prettig gesprek en zien uit naar het vervolg.

Voor alle collega-ondernemers van de Haagse Antiek- en Boekenmarkt is de SWOT-analyse en eerdere mails op deze website te vinden onder de knop ‘Intranet voor deelnemers’. Deze stukken zijn al in het bezit van de gesprekspartners en daarnaast bedoeld voor de direct betrokkenen cq de ondernemers die voor toegang een password kunnen krijgen. Wil je er als collega-ondernemer iets over kwijt, plaats dat dan op het Intranet.

 

De Haagse Antiek- en Boekenmarkt is niet verantwoordelijk voor uitingen buiten de formele berichtgeving en promotie van de Haagse Antiek- en Boekenmarkt op www.haagseantiekenboekenmarkt.nl en Haagse Antiek en Boekenmarkt | Facebook.

 

 

We hebben goed nieuws! De Haagsche Kunst- en Antiekdagen mogen doorgaan!

De gemeente Den Haag is van mening dat onder de huidige Corona maatregelen het mogelijk is om een markt te organiseren.

Indien u zich nog niet heeft ingeschreven is het vanaf nu mogelijk om in te schrijven voor deze markt. Ons kantoor is op werkdagen geopend van 9:30 tot 17:00 uur. U kunt bellen met 0174-225501
Indien u zich al had ingeschreven vernemen wij graag of u alsnog mee wilt doen aan onze markt.

Mogen wij u ook verwelkomen?

 

De Antiek- en Boekenmarkt op het Lange Voorhout bestaat vijftig jaar en dat ging zondag niet onopgemerkt voorbij. Met onder meer een fototentoonstelling, muziek en een bezoek van burgemeester Jan van Zanen werd er stilgestaan bij het jubileum. 'De romantiek van vroeger is op veel plaatsen verdwenen, maar hier niet', zegt Felix Sacht die veertig jaar een kraam had.

Klik hier voor het hele artikel van DEN HAAG FM

De Haagse Antiek- en Boekenmarkt - Sinds 1971 buitengewoon 

 

Op 4 juli 2021 viert de Haagse Antiek- en Boekenmarkt onder de oude lindebomen op het Lange Voorhout haar 50 jarige bestaan. Dat het publiek uit alle windrichtingen hier kan genieten van een breed assortiment antiek, brocante, vintage, design, kunst, boeken en prenten is op zich niet uniek.  

 

De ondernemers op deze markt zijn mensen met een passie die markten, beurzen en veilingen afstruinen op zoek naar bijzondere objecten. Specialisten met kennis van hun specifieke vakgebied die graag vertellen over de geschiedenis van hun laatste aankoop. In de Gouden eeuw was het Voorhout een trefpunt van de elite. Nu is de markt een ontmoetingsplaats van oude bekenden, van liefhebbers, verzamelaars en specialisten, een plaats van kennisuitwisseling. Er wordt gekocht en verkocht op een plek waar struinen over de markt een tijdloze charme heeft. Genieten van de sfeer, de gezelligheid en de mooie objecten. En zondag ‘s middags met een café au lait en een croissantje op het terras van Montmartre genieten van Menéstrel die Franse chansons trakteert.  Wie daar niet van houdt kan bij Café de Posthoorn terecht. 

 

De markt heeft niet voor niets economische crisis, de ingrijpende bouw van de parkeergarage, de explosieve groei van kringloopwinkels, webwinkels en online veilingen, de ontwaarding van antiek en het stoffige imago overleefd. Onder invloed van hergebruik en duurzaamheid is vintage, antiek en brocante weer een trend. En ook al verwarren sommige bezoekers de markt met de kringloop of rommelmarkt, goede kwaliteit verkoopt altijd.  

 

De markt staat op een unieke historische plek, midden in het museumkwartier. Op het Lange Voorhout zijn de beelden van  de openlucht beeldententoonstelling Voorhout Monumentaal t/m 14 september te bewonderen. Op het Lange Voorhout zijn Escher in het Paleis en Pulchri Studio te vinden en vlakbij de markt rondom de Hofvijfer het Mauritshuis, Museum Bredius, het Haagse Historische Museum, de Gevangenpoort en de Galerij Prins Willem V.   

 

De markt is een aantrekkelijke, sfeervolle en bijzondere markt met een zeer gevarieerd aanbod aangeboden door specialisten met veel oog voor kwaliteit op de mooiste locatie in Den Haag in het hart van het museumkwartier en dat maakt deze markt al 50 jaar buitengewoon. 

 

 

14 Mei 2017 opening van het nieuwe seizoen van de HAAGSE ANTIEK- EN BOEKENMARKT door Wethouder Boudewijn Revis op het Lange Voorhout.

 

 

Haagse Antiek-en Boekenmarkt - Bing video

filmpje van Aaimovie gemaakt op de Haagse Antiek- en Boekenmarkt d.d. 29 mei 2015